GEA Farm Services / Hygiëne


 

Alleen als alle elementen die bij het melkproces betrokken zijn grondig gereinigd worden, kunt u er zeker van zijn dat u melk van hoge kwaliteit produceert. Of het gaat over melkstellen, melkleidingen of melktanks, alles moet perfect gereinigd zijn.

Vraag ons naar de juiste producten voor uw installatie, Onze routeSales Arnold komt graag bij u langs.
Hieronder de belangrijkste reinigingsmiddelen en uierhygiëne produkten,

Westfalia M Reinigingsmiddel
Een sterk alkalisch, actief chloorhoudend reinigins-en ontsmettingsmiddel voor de melkwinningsapparatuur. Het geeft dankzij de hoge alkaliteit een goed reinigingsresultaat door de verzeping van melkvetten en het sneller oplossen van eiwitten.
verpakking.eenh. 24 kg / 240 kg

Westfalia GR zuur
Een krachtige zuur reinigingsmiddel, op basis van 3 verschillende zuren. Het wordt gebruikt ter voorkoming en/of verwijdering van kalkaanslag, melksteen, roestvlekken en andere an-organische vervuiling. Gebruik icm Westfalia M afhankelijk van de hardheid van het water 1 á 2x per week.
Verpakking.eenh. 24 kg

Duolit A
Vloeibaar sterk alkalisch reinigingsmiddel (chloorvrij) voor de melktank en melkwinnings-installaties. Te gebruiken in combinatie met product Duolit Z.
Verpakking eenh. 24 kg

Duolit Z
Zuur reiniginsmiddel voor de melktank en melkwinningsinstallaties, Te gebruiken in combinatie met het product Duolit A.
Verpakking. eenh. 24 kg

Chloortabletten
Ter desinfectie van melkmachines, leidingen, koeltanks en overige materialen op de boerderij

DermaPré F
Effectief schuim voor maximale reiniging, huidconditionering en prikkelende stimulering van de spenen voor het melken op basis van melkzuur.DermaPré F is direct klaar voor gebruik en wordt dmv de speciale schuim dipbeker op de spenen aangebracht.Spenen gereinigd met DermaPré F zijn optimaal voorbereid voor het melken, en heeft een huidvriendelijke pH.
Verpakking eenh:  10kg

DermaPré
Geconcentreerde reiniging voor de voorbehandeling. De milde formule zorgt voor een uitstekende reiniging en is zeer huidvriendelijk. DermaPré kan worden gebruikt door er Dermatex uierdoeken en Fermaceluierpapier in te drenken.
Verpakking eenh: 10kg

BluGard Dip
Filmvormend speendesifectiemiddel met diergeneesmiddel registratienr (8545), dat beschermt, verzorgt en desinfecteert. Speciaal ontwikkeld om te dippen. Beschermt tegen infecties tussen de melkgangen. Vermindert infectie met meer dan 50%. Bevat geen jodiumverbindingen of chloorhexidine
Verpakking eenh: 20 kg / 200kg

BluGard Spray
Spraybaar speendesinfectiemiddel met diergeneesmiddel registratienr(8547) dat beschermt, verzorgt, en desinfecteert. Beschermt tegen infecties tussen de melkgangen. Vermindert infectie met meer dan 50%. Bevat geen jodiumverbindingen of choorhexidine. En blijft goed zichtbaar.
verpakking eenh: 20 kg / 200kg

LuxDip 25
Speendesinfectiemiddel op basis van 2500 ppm jodium om te dippen met behulp van een dipbeker. kwalitatief hoogstaande huidverzorging. De speciale formule zorgt voor minimale druipverliezen en is dusvoordelig en efficiënt in gebruik. Langdurig goed zichtbaar op de speen
verpakking eenh : 20kg

Veloucid Dip D
Filmvormende speendesinfectiemiddel om te dippen. Vormt op basis van jodium (pvp) een zichtbare beschermende filmlaag op de spenen. Hecht uitstekend bij elke temperatuur op de gehele speen en druppelt niet. Rijk aan huidverzorgende componenten en houdt daardoor de speenhuid in uitstekende conditie.
verpakking eenh: 10 kg/ 20kg

Veloucid Spray D
Verspraybaar filmvormende speendesinfectie middel. Op basis v jodium (PVP). Zie eigenschappen van
verpakking eenheid: 20kg/ 58 kg

LuxDip 50B
Barriëre speendesinfectiemiddel om te dippen. Voor de ultieme desinfectie gecombineerd met langdurige barriëre bescherming tegen omgevings- en koegebonden bactieriën. Tevens een zeer hoge huidverzorgingsgraad op basis van een 6-voudig zorgcomplex om de speenhuid in optimale conditie te brengen en te houden. De speciale formule zorgt voor minimale druipverliezen en is  dus voordelig en efficiënt ingebruik. Langdurig goed zichtbaar op speen.
verpakking eenh: 20kg en 200kg

Sowotaan WET plus
Vochtige wegwerp papier voor natte reiniging van de uier. 900 vellen per rol. Verpakt in een plastic zak zodat ze vochtig blijven.
verpakking eenh. 2 rollen  a 900 vel

ProfilacDermacel
Proffessioneel uierpapier van hoge kwaliteit. Biedt veel grip en geribbeld oppervlak voor grondige reiniging. gemaakt van soepel materiaal dat goed in de hand ligt. Goed bruikbaar na voorschuimen met DermaPré F. Dermacel heeft een zeer hoge natte treksterkte.
verpakking eenh: 6 rollen a 350 vel / 16x6 rollen a 350 vel

ProfilacDermatex
Herbruikbare en uitwasbare niet-geweven uierdoek. tot 300x wasbaar. Beste reinigingsresultaat door grip van geribbelde oppervlak.
Verpakking eenh: 34x37cm (6x50)

ProFilter Buisfilters
Alle filters zijn gemaakt van streng geselecteerde nonwovwn, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik van filtratie op de boerderij. Het verwerkte filtermateriaal heeft een superieure sterkte, een hoge filterdichtheid en slibt niet dicht. Onze diverse soorten melkfilters zijn verkrijgbaar in een breed assortiment en in een gewicht van 120gr en 140gr per m2. Om onze hoge kwaliteitseisen te kunnen handhaven worden de melkfilters geleverd als een genaaid produkt.
alle maten zijn bij ons leverbaar.

Non-return dipbeker
Non-return dipbeker waarin dipmiddel dat in aanraking is gekomen met de speen, niet meer terug in het reservoir kan lopen.
verpakking eenh. beker van (300ml)

Inciprob Hoof D
Reinigend en desinfecterend maar ook verzorgend klauwbehandelingsmiddel op basis v glutaaraldehyde, quaternaire ammoniumverbindingen en metaalzouten. Ideaal voor de preventieve behandeling van klauwen er voorkoming van aandoeningen die o.a. kreupelheid kunnen veroorzaken. Toepasbaar onder zware omstandigheden zoals bij doorloopbaden en tevens geschikt v gebruik in sproeitoepassingen op de klauw. Formaline vrij
verpakking eenh, 21 kg

Zorbisan Plus
Instrooimiddel voor schonen en zuivere ligboxen. Zeer hoof absorptievermogen. Bestrijdt vliegen en bacteriën die de uiergezondheid kunnen schaden. Gebaseerd op natuurlijke grondstoffen die de samenstelling van de mest niet nadelig beïnvloeden. tevens toepasbaar in kalverhutten en boxen en afkalf- en ziekenstallen. Naast koeien en kalveren, ook geschikt v varkens, schapen, geiten, kippen en paarden.
verpakkings eenh. 25kg / 18x25kg (pallet)