Melktanks

T-Cool (Horizontale opslag)
 
 De belangrijkste kenmerken van de T-Cool in één oogopslag:

De melktank is leverbaar in 24 varianten: een grote selectie voor op maat gemaakte melkkoeling
Melktank met isolatie van topkwaliteit
Individueel geconfigureerde melkingang: met inlaat van bovenaf, onderaf, aan de voorkant of de achterkant
Duurzame verdampers: hoge betrouwbaarheid van de melkopslag dankzij constante kwaliteitscontrole.De efficiëntie waarmee u melk kunt koelen en opslaan wordt duidelijk als we naar de statistieken kijken. De TCool melktank voorkomt de vorming van thermische bruggen en beperkt de temperatuurstijging tot 0,5°C over een periode van 12 uur.
U kunt de melk koelen met een van de in totaal 24 verschillende varianten en capaciteiten van de TCool-melktank – van 1010 tot 33.500 liter. De voordelen:
Melk koelen: u bespaart energie dankzij de melktank
De tank kan efficiënt worden schoongemaakt
Het elektronische EXPERT-besturingssysteem is eenvoudig te bedienen.De koeling is gestandaardiseerd en levert de hoogste veiligheid voor perfecte melkkwaliteit. U bedient en beheert de melktank met EXPERT. Met een wereldwijd bewezen melkmeetsysteem kunt u een nauwkeurigheid bereiken van +/- 0,2 % bij 4 °C. De metingen worden onmiddellijk en precies weergegeven op een digitaal display.
Welke tank u ook besluit te nemen: een volledige drainage aan het einde van het reinigingsproces is mogelijk met een hoogwaardige verticale pomp. Hiermee wordt voorkomen dat de melk bevriest, waardoor de kwaliteit zou kunnen verminderen. Een inlaatfilter op de pomp voorkomt dat de sproeikop verstopt raakt, en biedt extra bescherming voor de pomp.
De algemene dosering van reinigingsmiddel vindt plaats met de pomp. Hierdoor wordt rechtstreeks contact met reinigingsmiddelen voorkomen en heeft u als extra voordeel dat de hoeveelheden precies zijn afgemeten. Het EXPERT-besturingssysteem kan veranderingen van reinigingsmiddel aan, wat u tijd bespaart en verhindert dat u in contact komt met sterke reinigingsmiddelen, die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Bij de opslag en het koelen van melk kunnen er verschillende vormen van verontreiniging optreden, waardoor het noodzakelijk wordt om diverse reinigingsprocessen te gebruiken. 
Kies tussen alkalische en zure reinigingsmiddelen. Desgewenst is ook desinfectie met een derde pomp mogelijk.
Melk koelen en opslaan, en de belangrijkste gegevens bewaren
Breid de functies van het EXPERT-systeem uit met de praktische EXPERTISE-software. Uw voordelen: Het systeem kan gemakkelijker worden onderhouden door onze technici, en gegevens zoals koel- en reinigingstemperaturen kunnen worden opgeslagen met één muisklik. Gegevens en bedrijfsprocessen kunnen worden geregistreerd gedurende een lange periode en deze informatie kan jarenlang worden opgeslagen. De gegevens die gedurende de laatste twee maanden zijn opgeslagen kunnen worden gedownload. Hierdoor krijgt u een nog grotere controle over de melktank en melkproductie. Het is ook mogelijk de gegevens te bekijken via DPNet.
 

 V-Cool ( Horizontale opslag)
de verticale melktank VCool kunt u nog grotere hoeveelheden melk opslaan op het kleinste oppervlak - zorgvuldig en veilig, zowel binnen als buiten.
Om melk op te slaan heeft u een geschikt systeem nodig. De melk moet met zo weinig mogelijk inspanning veilig gekoeld en opgeslagen worden. Zo kunt u een hogere melkkwaliteit waarborgen. De VCool silotank maakt deel uit van de Total Solutions-strategie van GEA en is modulair uitbreidbaar met verschillende extra’s en componenten.
 de silotank VCool van GEA: de voordelen van het product in één oogopslag
  • Ruimtebesparende opslag op een klein oppervlak
  • Leverbaar in maten van 15.000 tot 35.000 liter
  • Robuust, weerbestendig roestvrij stalen ontwerp voor een lange levensduur en opslag in de buitenlucht
  • Zorgvuldige opslag van melk dankzij een roerwerk en efficiënt reinigingssysteem
  • Een hermetisch dicht, volledig gelast vat met dubbele wand als bescherming tegen water in de isolatie
  • Verschillende koelunits en extra’s leverbaar
Om aan individuele eisen te voldoen, kan de VCool melktank worden besteld in verschillende maten. U kunt kiezen uit zes verschillende varianten, met volumes van 15.000 tot 35.000 liter. Als zodanig is de VCool in staat om te voldoen aan de eisen van zowel kleine als grote bedrijven. Verder bieden wij u verschillende koelsystemen en extra’s, zoals bijvoorbeeld de monstername
De grootste kracht van de VCool is haar constructie. Als silotank maakt zij het mogelijk om grotere hoeveelheden melk op te slaan op een betonnen basis van slechts 14 m². De tank zelf heeft een doorsnede van maar drie meter - ongeacht de capaciteit. Dankzij de silotankconstructie heeft u nog een groot voordeel: door de verticale positionering wordt verzekerd dat de tank altijd helemaal geleegd wordt. Hierdoor is er minder tijd en geld nodig voor de reiniging. De melktank is gemaakt van roestvrij staal met een dubbelwandige constructie voor een lange levensduur.
Als systeemleverancier kunnen wij u ook compatibele koelsystemen bieden voor een zorgvuldige melkopslag. Als het gaat om koelen, heeft u de keuze uit verschillende oplossingen voor de hoogste efficiëntie voor verschillende melkvolumes. Koelen van melk gebeurt aanzienlijk energie-efficiënter met de nieuwe scroll-compressoren, en door deze te gebruiken kunt u tot 13% energie besparen. Het koelsysteem wordt automatisch bestuurd. Hierin wordt voorzien door de EXPERT-besturingsunit die stijgende temperaturen registreert en het koelsysteem opstart. Het EXPERT-besturingssysteem vervult ook andere functies voor de VCool-melktank, zoals automatische reiniging na het aftappen van de melk en continu roeren zonder de vetmoleculen te vernietigen.
Efficiënte, vriendelijke reinigingssystemen voor de VCool-melktank
De VCool-melktank is uitgerust met een intelligent reinigingssysteem om een hoge kwaliteit van de melkproductie te verzekeren. De kern wordt gevormd door een grote sproeier met zes wateruitlaten die het reinigingswater door de hele tank verspreidt. Om te verzekeren dat er geen water binnendringt dat de melk kan verontreinigen tijdens de opslag, is deze voorzien van een geoctrooieerde veiligheidsklep. Een vulniveaumeter voorkomt dat de uitlaat sluit tijdens de reiniging, en verzekert verder de optimale concentratie van het reinigingsmiddel. Met behulp van de EXPERT-besturingsunit kunt u de reinigingsprocessen regelen en dus de werklast reduceren bij het opslaan en koelen van melk op uw bedrijf. Zoals gebruikelijk kunt u de VCool ook uitbreiden met modulaire units. Onze oplossingen groeien samen met uw behoeften.
Global Page Information