Mullerup dé expert in automatisch voerenMinder arbeid, meer verdienen

De moderne veehouder zet zijn arbeid efficient in. U kunt het voeren daarom beter overlaten aan de echte professional: het Mullerup voersysteem van GEA farmtechnologies. Dé marktleider én het systeem met de meeste ervaring in automatisch voeren.

Mullerup biedt verschillende mogelijkheden om het voer op te slaan, te mengen en te doseren.

Optimalisatie voerkosten:
De Mullerup laadt en mixt volledig automatisch en voert vooraf geprogrameerde rantsoenen aan de diverse groepen, doordat er meerdere keren per dag vers voer wordt gedoseerd, verbetert de voeropname en wordt het restvoer verminderd.

Arbeidsbesparing
Mullerup reduceert het werk tot het bijvullen van voorraadeenheden, de frequente voeding zorgt voor een betere voeropname en benutting. (met het Mullerup automatische voersysteem bespaart u minimaal 50% op arbeid in vergelijking tot een voermengwagen)

Onbeperkt doorgroeien
Het systeem biedt verschillende mogelijkheden
MixFeeder (tot 300 koeien en bijbehorend jongvee)
Mix&Carry heeft een capaciteit tot 3000 melkkoeien

De MixFeeder laadt en mixt volledig automatisch en voert vooraf geprogrammeerde rantsoenen aan groepen of zels aan indivuele dieren, dit optimaliseert de voerkosten, de voerefficiëntie en bespaart veel werk.
De MifFeeder heeft een eenvoudig te bedienen computer, daarmee kunt u gemakkelijk rantsoenen voor 15 groepen invoeren en wijzigen. Voor elke groep kunt u meer dan 10 voercomponenten in laten doseren.

De MixFeeder vraagt weinig ruimte een voerpad van 2 mtr breed is voldoende.

De krachtige 9.2 kW mixmotor zorgt voor een snelle en optimale menging zonder structuurverlies. Elk rantsoen (al dan niet gehakseld) kunt u perfect mengen en doseren. De speciale wals met 15mm dikke meenemers en de gepantenteerde vorm van de 3m3 MixFeeder zorgen daarvoor.

Centraal in het Mullerup voersysteem staat de voerkeuken, dit is de locatie waar de MixFeeder zichzelf laadt.
Keuze uit:
Standaard vuleenheid: voor het verwerken van verschillende (ruw)voer componenten die met een voorlader of vereiker worden gevuld.
Blokvuleenheid:voor het verwerken van blokken gras/mais die u met de kuilvoersnijder heeft uitgehaald. Ook ronde en/of vierkante balen kunnen worden verwerkt. Deze vuleenheid vult u gem 2 tot 3 keer per week. Elke eenheid heeft een freesmechanisme.
Een combinatie is ook mogelijk

Krachtige mengprincipe
Door de korte maar krachtige mengprincipe heeft u zonder structuurverlies een perfect mengsel. Doordat elke portie apart gedoseerd wordt, is het mogelijk om ook kleine hoeveelheden voor bijv een groep droogstaande koeien perfect te mengen en doseren.