Xpress Mestscheider

XPress

​Betrouwbaar en efficiënt meer uit mest halen


De XPress is een modulair rollenperssysteem ontworpen voor het produceren van hoge kwaliteit vezelmateriaal uit mest. Afhankelijkheid van de consistentie kan er een hoeveelheid mest tussen de 75 en 662 liter per minuut verwerkt worden, waarbij het droge stof aandeel van de dikke fractie tussen de 24% en de 34% kan liggen.
Rubberen rollen en RVS zeefrollen zorgen voor een maximale vochtreductie bij een laag energieverbruik. Een unieke luchtdruk gestuurd ophangsysteem zorgt voor een constante druk op de rollen en verlaagd de mechanische belasting om een lange levensduur te bereiken.
​De grootte en het aantal rollenpersen kan worden afgestemd op de hoeveelheid te scheiden mest en het gewenste droge stof percentage.

In de Praktijk:

Een systeem met één rollenpers resulteert in een droge stof aandeel tussen de 24-28%. Een systeem met twee of drie rollenpersen zorgt voor een droge stof aandeel tussen de 30-34%

Produceert ideaal materiaal voor maximaal koecomfort: De XPress onderscheidt zich door het vermogen om mest te scheiden zonder de structuur van het  vezelmateriaal te veranderen.

Het grootste model kan een hoeveelheid drijfmest verwerken van 9 - 39m3 per uur.

Energie efficiënt: 1.1kw motor per rollenpers