Melkstellen

Een goed melkstel moet voldoen aan de behoeften van de dieren en tegelijkertijd eenvoudig te hanteren zijn voor de melker. GEA Farm Technologies heeft een grote reeks componenten die kunnen worden gecombineerd om het ideale melkstel voor koeien te maken.

Om de juiste positionering van het melkstel aan de uier te verkrijgen dient het gewicht van het melkstel in balans te zijn. Er moet meer gewicht in de melkbekers zitten dan aan de melkklauw om dichtslibben van de melkleidingen en luchtlekkage te voorkomen.

De verschillende GEA Farm Technologies melkbekers kunnen worden gecombineerd om het perfecte melkstel te creëren, bijv. lichtere melkbekers aan de voorkant en wat zwaardere melkbekers aan de achterkant van het melkstel.

Korte en lange melkslangen
Hoge kwaliteit, lichtgewicht en flexibele - melk- en pulsatieslangen voor ieder uier: De korte melkslangen zijn flexibel genoeg voor ieder uier. Er zijn verschillende lengtes verkrijgbaar om het melkstel passend te maken voor alle mogelijke uiertypen.

Om luchtzuigen te voorkomen bij het plaatsen van het melkstel buigt de melkslang waardoor luchtzuigen wordt afgesloten. De lange melkslangen zijn verkrijgbaar in siliconen en rubber. GEA Farm Technologies beveelt het gebruik van siliconen aan vanwege het lichte gewicht en het gladde oppervlak: minder weerstand resulteert in een betere positie van het melkstel.