IQ Melkstel

 

De combinatie van maximale flexibiliteit en een optimale gewichtsverdeling garandeert dat de IQ zich optimaal aan de speen hecht. 

De flexibiliteit van de korte melkslangen is verdubbeld, mede doordat de slangnippels en de kijkglazen zijn verwijderd resulteert dit in maximaal bereik. Dit alles voor een optimale aansluitcapaciteit, ongeacht de speenvorm! Een nauwkeurig afgesteld zwaartepunt van het melkstel en de nieuwe positie van de slangaansluiting houden de IQ altijd in de juiste positie. 

Zo is het gewicht exact verdeeld waar het nodig is: 80% aan de speen en 20% in het melkstel. Op deze manier wordt er snel en stressvrij gemolken zonder lucht te zuigen.

De nieuwe, revolutionaire melkgeleiding is ontworpen aan de hand van de natuurlijke structuur van de uier: deze is verdeeld in vier begeleidingskamers. 

In tegenstelling tot conventionele systemen, wordt de melk niet langer verzameld, maar wordt de melk uit elk kwartier individueel naar de uitgang geleidt. Ten gevolge van de benedenwaartse vormgeving in elke melkkamer verloopt dit proces nu sneller en bijzonder zorgvuldig. 

Uw IQ zal consequent kruisbesmetting van speen tot speen tegengaan, zo blijft de uier gezond. 


Het gebruik en onderhoud van de nieuwe IQ is gemakkelijker dan ooit tevoren: het hoge afnamezwaartepunt verzekerd dat de melkbekers op een zodanige manier hangen, dat het melkstel altijd direct aansluitbaar is. 

De automatische vacuümschakelaar maakt het mogelijk om de melkbekers stil, snel en in ergonomische houding aan te sluiten. Het is aan u, of de melkbekers één voor één of alle vier tegelijk worden aangesloten. 
Zelfs de vorm van de siliconen tepelvoeringen is nieuw: het vervangen van de tepelvoeringen zal circa 50% tijd besparen, doordat u niet zoveel kracht meer hoeft aan te wenden als tevoren. Het is zelfs mogelijk om zonder gereedschap de voeringen te vervangen. Geen aansluitfouten meer - zo wordt het arbeidscomfort gewaarborgd!