EuroClass 1200 / 1200 RE

Efficiënt en flexibel meken - in deze uitvoering is de visgraatmelkstal EuroClass 1200 tot een regelrechte klassieker verworden. Het royale 1200 mm. raamwerk biedt veel ruimte voor individuele dierobservatie en een ergonomische werkhouding.

Het succesrecept van de klassieker EuroClass 1200: alles verloopt vlot doch stressvrij. De dieren betreden en verlate de melkstal gemoedelijk via een brede loopgang. Het stabiele, diervriendelijke raamwerkconcept met comfortabele 2" keerbuis garanderen de melker een vrij zicht op de uier en de koe. Een positionering op maat! Conclusie: een rustig en effectief melken is een feit.

Twee woorden voor één grote stap naar voren: "Rapid Exit" heet het speciaal voor middelgrootte kuddes ontwikkelde systeem uit de EuroClass-serie. De nieuwe frontuitdrijving is de onderscheidende factor t.o.v. conventionele visgraatmelkstallen. De effecten: een uitdrijving met "turbogang", een duidelijk verhoogde doorstroming, besparing van arbeidstijd en een hogere rendabiliteit.

De snelle uitloop van de dieren versnelt de omlooptijd, t.o.v. de conventionele EuroClass 1200, bij eenzelfde kuddegrootte, met ca. 50%. Dit zorgt bij een kortere verblijfsduur van de dieren tot een doorstroomverhoging van 15%. Daarmee betekent de snelle uitloop van de dieren voor u de eenvoudige toegang tot een hogere (arbeids)productiviteit.