SwingOver


SwingOver, melksysteem met de PosiSwing positioneringsarm Het principe: de melktechniek wordt afwisselend, telkens voor twee tegenover elkaar liggende melkplaatsen gebruikt. Bij SwingOver stallen zijn de melk-, vacuüm- en luchtleidingen, met daarboven de pulsatoren en overige apparatuur met bekabeling, centraal in het midden boven de melkput op een draagconstructie aangebracht - de apparatuur hangt op een droge plaats en de geluidshinder blijft tot een minimum beperkt. De zwenkbare PosiSwing arm is op een draagbuis gemonteerd en geleidt de melk- en pulsatieslangen in de meest optimale positie. U zult het merken: het melkstel sluit perfect aan de uier. Bovendien garandeert PosiSwing, ook bij hoogliggende melkleiding, een laag vacuüm en daarmee een zorgvuldig melken.

Eenvoudig of met meer techniek uitgebouwd, aan u de keuze...

De roestvrijstalen arm wordt in twee varianten aangeboden: als zuivere positioneringsarm PosiSwing 800, of als 800 D in combinatie met een geintegreerde afnamecilinder, die gestuurd wordt door de ACR2 automatische melkstelafname of door Metatron melkmanagement. De Metatron P21 grafische display geeft de status van beide SwingOver melkstalzijden gelijktijdig weer, evenals alle dierinformatie. De in- en uitgangsdeuren van de actieve zijde worden automatisch geblokkeerd tot de laatste koe gemolken is.

Beide PosiSwing uitvoeringen beschikken over een automatische snelstartfunctie waardoor de pulsatie, de stimulatie en het melken automatisch starten wanneer de arm van de ene naar de andere melkstalzijde draait.