UV pure (purifiëren van melk d.m.v UV licht)

Ultraviolet (UV) licht is al geruime tijd een bewezen desinfectant en is een gebruikelijke methode om te sterileren in diverse industrieën) GEA Farm Technologies heeft deze UV technologie op een unieke manier toegepast door de introductie van UV Pure.

Deze purifieert kalvermelk (desinfecteert/doodt schadelijke bacteriën) voor gebruik op melkveehouderij bedrijven.
                                                                                
 

nmerken en Voordelen
* Bewezen effectieve (UV) licht-technologie, doodt bacteriën zonder nadelig te zijn voor vitale nutriënten (zoals antistoffen en vitaminen) in de melk. Hierdoor kunnen bacterieën, die Para-TBC, Salmonella, Baciilus cereus, of E.coli besmettingen veroorzaken en ook mastitis-bacterieën grotendeels worden gedood.

* Flexibel en modulair design- Het UV-pure systeem is ingebouwd in één kast welke verbonden is aan een melkvat. Deze vaten zijn beschikbaar in diverse maten (189,379 of 568 liter). Afhankelijk van de hoeveelheid melk en gewenste bewerkingstijd is een UV pure unit verkrijgbaar met twee of drie UV lampen-modules. Er dient 220V, koud en warm water (een boiler), perslucht en een afvoerputje beschikbaar te zijn.

* UV lamp monitoring- verzekert u dat het systeem de benodigde tijd daadwerkelijk heeft gewerkt zodat u er zeker van kunt zijn dat de schadelijke bacteriën zijn gedood. Zou een UV lamp uitvallen dan corrigeert de UV  Pure dit automatisch en alarmeert de gebruiker.

* Verwart de melk tot de juiste temperatuur om te voeren- een warm water circuit zorgt ervoor dat koude melk op temperatuur kan worden gebracht zodat het aan de kalveren gevoerd kan worden.

* Zeer voordelig in energieverbruik. (tot 92% minder energienodig dan de gebruikelijke pasteuriseerinstallaties)

* gebruiksgemak - de volumedetectie bepaalt automatisch de benodigde UV licht dosering.

* de melk kan na behandeling worden overgepomp naar een GEA Feed J comby kalver-drinkautomaat of GEA milkbuggy (melktransporteer- en doseersysteem)
Nu per januari 2013 staat de UV pure op de EIA-Vamil/lijst 2013 ( behorende tot categorie II van de milieu/investeringaftrek, komen voor 27% van het investeringsbedrag in aanmerking voor investeringsaftrek) .dat betekent dat het systeem financieel nog aantrekkelijker is geworden.  (in de staatscourant van jaargang 2012, nr 25541 is UV Pure opgenomen onder nummer A8460)