Dippen in de melkbeker (Apollo Systeem)

Met de introductie van de Monobox melkrobot is het, naast het Apollo systeem voor IQ melkstellen, nu ook mogelijk bij automatische melken om volautomatisch te dippen in de tepelvoering. Beide systemen bevatten standaard een volautomatisch backflush.
In de steeds groter wordende melkstallen, is het steeds lastiger om dit qua arbeid goed in te passen. Spraysystemen kunnen dit verlichten, maar leveren vaak een matige bedekking, zeker in relatie tot het spray-gebruik. Toepassing van een backflush systeem maakt de kans op kruisbesmetting van  met name koegebonden bacteriën nihil. Door gebruik te maken van een ontsmettende waterperoxide oplossing ( Romit BF) kan dit met koud water plaats vinden en is geen energie-verslindende warmwater voorziening nodig.
Door te dippen vanuit de kop van de tepelvoering langs de speen te doseren, komt het middelengebruik optimaal over de gehele lengte van de spenen terecht. Hierdoor wordt de huidverzorging optimaal uitgevoerd. Zowel Apollo als de monobox borgt de voedselveiligheid doordat de doorvoer naar de tankmelk mechanisch wordt afgesloten voordat er dip gedoseerd wordt. Tevens vindt er altijd een back-flush plaats om eventuele dipresten in de tepelvoering uit te spoelen.

» Berichtenarchief