GEA DAIRYROBOT R9500

Sanne en Christian Klein Koerkamp vertellen over hun plannen voor stadboerderij Heerlijkheid Linde in Deventer

Jouw volgende stap: Automatisch melken met GEA

De  DairyRobot productlijn en de veelzijdige melkstalmodule bieden ongeëvenaarde melktechnologie en een breed scala aan individuele ontwerpopties voor jouw melkveebedrijf. Of het nu gaat om een enkelboxsysteem, multiboxsysteem of draaimelkstal. Wil je graag vrij koeverkeer, begeleid koeverkeer of vaste melktijden – automatisch melken met GEA biedt jou de modernste melktechnologie en tegelijkertijd maximale flexibiliteit. Kies voor een automatisch melksysteem welke het beste past bij jou en jouw bedrijf!

Edition 2021 – De beste melkrobot die ooit gemaakt is!

Elke  DairyRobot R9500 staat garant voor een uitstekend melkproces: veilig, vriendelijk, vlot en volledig melken. Dankzij tal van nieuwe ontwikkelingen is het systeem nu nog intelligenter. Optimalisatie en duurzaam energiebeheer zorgen voor nog meer efficiëntie dan voorheen: maak kennis met de Edition 2021. Ontdek zelf hoe we de operationele servicekosten van het systeem nog verder hebben verlaagd! *
*Gerealiseerde besparingen zijn afhankelijk van lokale omstandigheden en systeemconfiguratie.

Kwaliteitscontrole op elk kwartier

GEA DairyMilk M6850 celgetalmonitoring

Your second pair of eyes

Droogzetten per kwartier

Gezonde, tevreden koeien vormen de basis van uw efficiënte, kosteneffectieve melkveebedrijf.
GEA’s somatische celgetalmonitoring bewaakt elk kwartier afzonderlijk gedurende het hele melkproces, wat u essentiële voordelen geeft voor een ultra-efficiënt dierenmanagement. Het is gemakkelijk te installeren en kan op elk moment worden geïntegreerd in uw GEA R9500 melkrobot.

Van de eerste tot de laatste druppel

Bepaalt het celgetal van elk kwartier

Geen verbruiksmiddelen

Dus werkt niet kostprijs verhogend.

Alle melkingen 24/7 – 365

Net zoals u werkt de celgetalmonitoring 24/7 en 365 dagen per jaar voor alle melkingen.

Dairy Management Support (DMS)

De overgang naar automatisch melken doen we in vijf stappen.

Met het GEA 5 stappenplan succesvoller werken met een melkrobot! Het GEA DairyManagement Support team staat klaar om van de verwachtingen en doelstellingen die een melkveehouder heeft na aanschaf van een melkrobot, een succes te maken. Dit gebeurt bij zowel bestaande melkrobot gebruikers als bij nieuwe. Tijdens deze begeleiding gaan we samen met de veehouder een plan opstellen en kijken we naar de 5 belangrijkste punten rondom robotmelken, benutting van het managementsysteem (van attenties tot preventief handelen), arbeid en routines, koegezondheid, voerefficiëntie, samenwerking opbouwen tussen de erfbetreders: melkmachine leverancier, voerleverancier en dierenarts.

Direct na de aankoop

Zodra de keuze is gevallen voor GEA, de handtekening gezet is, zal het GEA DairyManagement Support team dit direct oppakken. Uw wordt volledig professioneel begeleid vanaf de deal in het klaarmaken van de veestapel voor Automatisch melken. Hiervoor maken we gebruik van onze jarenlange kennis welke is samengevat in de DairyManagement Support App. In de eerste dagen na de deal zullen we een nulmeting verrichten, adviseren hoe u uw koeien kunt voorbereiden op automatisch melken, hierbij kunt u denken aan: diergezondheid, klauwen, routines, rantsoenen bijstellen, eventuele overgang naar een ander dipmiddel, fokkerij enzovoorts. 

De overgangsperiode

Tijdens de overgangsperiode zijn er veel vragen, er komt een drukke tijd aan, u gaat bijna het melken overlaten aan een robot. Om dit vlekkeloos te laten verlopen, zorgen we dat alle puntjes op de i staan tijdens de opstart. Zijn er genoeg mensen geregeld? Hoe is de speenconditie? Zijn alle bouwwerkzaamheden klaar met de opstart?Het is tijdens de opstart erg belangrijk dat indien mogelijk de (ver)bouw zo goed als af is. Elk klusje na de opstart heeft invloed op het succes.  

Het opstarten

De eerste weken met het opstarten komt er veel op de veehouder af. Hoe kan ik de koeien controleren? Wanneer weet ik dat een koe ziek is? Hoe kan ik de robot bedienen? Wanneer ga ik koeien halen? Al deze punten worden in deze periode aan u uitgelegd. 

De eerste 15 weken

Een aantal dagen na de opstart begint het allemaal wat overzichtelijker te worden, u kunt goed met de robot werken. Maar hoe kun je het voer bijstellen? Welke koeien hebben restvoer? Wat doe je met celgetalattenties? Zijn de voerinstellingen wel goed? Tijdens deze periode zullen we samen met de veehouder, voerleverancier, dierenarts en overige erfbetreders alles finetunen, hierbij kunt u denken aan de onderwerpen: behandelplan, mastitis, voeding en koegezondheid. 

De toekomst

Ook na de eerste 15 weken zullen we u altijd blijven ondersteunen. We komen langs om een tussenstand op te stellen, tijdens deze bezoeken zullen we u attenderen op punten welke voor robotmelken belangrijk zijn, hierbij kunt u denken aan: Robotprestaties, kudde prestaties, gestelde doelen, melkkwaliteit en nog veel meer.

Onze service aan u

Technische ondersteuning

24/7 staan onze monteurs klaar om uw installatie draaiend te houden. 
Ook onze helpdesk is 24/7 bereikbaar zonder verborgen kosten.

Dairy Management Support

U thuismaken in het gebruik van de robot en het managementprogramma is voor ons belangrijk. Daarom geven wij u begeleiding met de experts op dit gebied. 

Heeft u vragen over de kosten & financiering van uw toekomstige robot? Wij adviseren en ondersteunen u graag.

Onze installaties

Benieuwd naar onze laatste installaties?