Onze klanten

Wat vinden onze klanten:

“Onze robots sluiten snel aan, hebben kwartierseparatie en dippen in de beker”

De aanleiding voor de transformatie van melkstal naar melkrobots was 
flexibeler te willen zijn. We waren meteen onder de indruk van de GEA melkrobot  en de plaatsingsmogelijkheden in de stal. 

“De koeien waren binnen een week al vertrouwd met de melkrobots”


Lammert van Dijk

MTS van Dijk-Wijbenga

“Het opstarten met de robot ging als een zonnetje”

In onze nieuwe stal lig de focus op gezondheid & levensduur voor de koeien en arbeidsgemak voor onszelf.

De complete stalinrichting is van GEA en het melken verzorgt de MIone Multibox van GEA. Zo sluiten alle onderdelen binnen de bedrijfsvoering op elkaar aan en hebben we maar één servicepunt, dat werkt wel zo prettig

Anke & Alice

Lucky Holsteins

“Het grootste voordeel vind ik dat ik direct contact heb met de monteurs”

Daar blinkt GEA in uit op het moment. Korte lijntjes en snel schakelen. Zij hebben niet alleen gevoel voor techniek, maar ook voor het vee.

Automatisering past bij ons, zeker in combinatie met mijn baan als voeradviseur. Als ik thuis kom staan alle koeien op de juiste plek: klaar voor klauwbekappen, inseminatie of aan het voerhek. In combinatie met betrouwbare service werkt dat goed.

Sieberen Bakker

2 GEA R9500 Guided Exit opstelling

Wat gaat u vinden over uw toekomstige GEA installatie als trotse Henk de Boer Melktechniek klant?

Melkveehouder Van Dijk over transformatie van melkstal naar melkrobots van GEA

“De aanleiding voor de transformatie van melkstal naar melkrobots was flexibeler te willen zijn”
Samen aan de tekentafel voor een goed stalconcept

Anne: “De ideale plek voor de melkrobots was vooraan in de stal en daar hebben we vervolgens de routing van de koeien op afgestemd. Dit is de basis voor een goed stalconcept. De koeien hebben hier zicht op de wachtruimte en kunnen niet in tegengestelde richting de melkrobots in lopen om snel krachtvoer te krijgen. Dat zorgt voor rust in de stal.”

Onze melkrobots sluiten snel aan, hebben kwartierseparatie en dippen in de beker. Wanneer een koe een lichte vorm van mastitis heeft en niet met antibiotica maar met trekzalf behandeld wordt, melken we de drie gezonde kwartieren in de tank. Het andere kwartier wordt gesepareerd.

Net zolang tot het kwartier weer genezen is. De aanwezigheid van een verdiept gedeelte inclusief lift achter de melkrobots, vind ik erg prettig. Het uier is hier goed bereikbaar en je kunt indien nodig een koe gemakkelijk behandelen als er wat aan de hand is.


Gewenning

Onze koeien waren binnen een week al vertrouwd met de melkrobots. We hebben ze in het weekend voor de ingebruikname ‘getraind’ door de melkrobots open te zetten en te gebruiken als krachtvoerboxen. Die maandag erop zijn we gestart met melken via de melkrobots.

Met de koeien verliep het dus soepel, maar mijn vader moest wel wennen. Dagelijks begin ik samen met mijn vader om 07.00 uur. In de tijd van de melkstal begon hij al om 03.45 uur met melken. Hij kan nu ‘uitslapen’, maar heeft hier tot koffietijd last van.

Ik ben blij dat we flexibeler zijn, vooral in de weekenden. Voor wat betreft onderhoud en beheer houden wij het liefst de touwtjes in handen.

De monteurs van Henk de Boer Melktechniek hebben ons al veel geleerd. Als een van de melkrobots nu een keer stil staat, kunnen we het vaak zelf oplossen.

Lucky Holsteins

“Het opstarten met de robot ging als een zonnetje”

Nieuwe stal met nadruk op koecomfort en arbeidsgemak

Met rubber op de vloer, zand in de boxen en een MIone melkrobot is bij Lucky Holsteins het welzijn voor de koeien op topniveau. Melkveehouders Alice Booij en Anke Zijlstra kozen voor arbeidsgemak en maximaal koecomfort.
“We willen dat de koeien twee lactaties langer meegaan, in deze stal moet dat kunnen”

Het doel was een nieuwe stal bouwen waar de gezondheid van hun koeien voorop stond. Melktechniek kan hier natuurlijk niet achterblijven. Zij hebben gekozen voor de MIone multibox van GEA door de uitstekende melkkwaliteit en uiergezondheid. Hiernaast vinden zij de familie mentaliteit en sfeer van Henk de Boer Melktechniek erg prettig.

Tijdens de opstart in 2017 hadden zij een celgetal tussen de 100 en 150.
Eind 2019 hebben zij een mijlpaal behaald: een celgetal dat lager is dan de BSK.

Celgetal
0
BSK
0

Join the Club

Vergroot uw melkplezier met een GEA installatie & de kennis van
Henk de Boer Melktechniek 

Vacatures

Allround service monteur

Krijg je energie van technische vraagstukken, kun je snel schakelen en zoek je een baan met veel verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als allround service monteur ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en service van zowel traditionele melkinstallaties, melkrobots en bijbehorende apparatuur op locatie bij onze klanten.

arbeidsvoorwaarden

Henk de Boer Melktechniek biedt een marktconform salaris. Je kunt rekenen op een prettige werksfeer in dit dynamische bedrijf, waarbij je de mogelijkheid krijgt je technisch verder te ontwikkelen door middel van cursussen.

Functie eisen

Technische vooropleiding in de richting van mechatronica of elektronica;
Affiniteit en belangstelling voor de agrarische sector;
Service- en klantgerichte instelling;
Technische en oplossingsgerichte instelling;
Je bent nauwkeurig, geordend en flexibel;

Ben jij de collega die wij zoeken?

Stuur dan per direct je motivatie en CV t.a.v. Anne Koopmans naar Anne@henkdeboermelktechniek.nl