DairyRotor T8900

Global 90i

Euroclass 700 FE

Melkcarrousel DairyRotor T8900

Hoge prestaties in een uniek ontwerp:
voor hoge prestaties, comfort en duurzaamheid bij het melken

Ultra-geavanceerde efficiëntie: speciaal ontwikkeld voor zuivelproducenten met grote bedrijven, is de GEA DairyRotor T8900 melkcarrousel in staat om potentieel om te zetten in productiviteit. D it is gemakkelijk dankzij het uiterst flexibele ontwerp van het systeem. Selecteer precies de juiste maat en apparatuur, en laat GEA u helpen om uw visie voor het bedrijf van de toekomst vandaag al werkelijkheid te laten worden.

De waarde van productiviteit

Met GEA profiteert u van een grote doorvoer en hoge prestaties. T8900 is specifiek ontwikkeld voor superieure prestaties en probleemloze processen tot in het kleinste detail – van het koeverkeer tot en met de procesafhandeling en de melkstroom.

Speciaal ontworpen voor middelgrote tot grote veestapels, is de T8900 de krachtige melkcarrousel in GEA’s DairyRotor-serie, die u voorziet van aangepaste technologie voor uitstekende productiviteit en efficiënte.

Ongeëvenaard comfort

Stelt u zich voor dat u iedere dag opnieuw in een schone, goedgeorganiseerde omgeving werkt. Ultramoderne ergonomie stelt u in staat om uw dagelijkse bezigheden comfortabel af te handelen. De glad afgeronde kasten met laag profiel maken melken plezierig, met snel koeverkeer in een kalme, rustige sfeer.

Blijvend stevig voor continu gebruik

Investering in de toekomst vereist betrouwbaarheid. Over de hele linie staan T8900-componenten voor betrouwbaarheid – 24 uur per dag. Kort gezegd, ze zijn gebouwd om lang mee te gaan. Bovendien kan het systeem worden aangepast aan uw behoeften en budget. Kies uit een ruim assortiment GEA-melkcomponenten voor een sterke, toekomstgerichte investering.

 • 32-120 melkplekken voor middelgrote tot grote veestapels
 • Flexibel ontwerp: 75°- of 90°-melkplekpositie, V-vormige of parallelle ingang
 • Standaard en Subway-versie leverbaar
 • Gemakkelijk veestapelmanagement met realtime data
 • Gemakkelijk te reinigen, ontworpen voor feilloze hygiëne
 • Aflopend platform voor gemakkelijke, schone drainage
 • Gesloten kast, beschermt alle melkcomponenten volledig
 • Componenten goed toegankelijk voor gemakkelijk onderhoud
 • Duurzaam, onderhoudsarm vierrollensysteem

Zij-aan-zij-melkstal Global 90i

Het zij-aan-zij-melksysteem Global 90i van GEA staat voor comfort, gemak en bedrijfszekerheid.

Het zij-aan-zij-systeem Global 90i van GEA is zeer gebruiksvriendelijk voor melkers en zorgt voor een aanzienlijk hogere capaciteit in middelgrote en grote melkveebedrijven. Het intelligente ontwerp en de vele innovatieve oplossingen stellen de norm als het gaat om het melken van grotere veestapels. En dat is niet alleen een voordeel voor de melkers, maar ook voor de koeien.

De voordelen:

 • Hoge doorstroomcapaciteit door rapid exit uitgang aan de voorzijde en snelle positionering van de dieren bij de inloop door uniek concept.
 • Het MultiLine-kabinet geeft een strakke uitstraling van de melkstal en is gemakkelijk schoon te maken.
 • Individueel indexeren van de koeien.
 • Stevige, duurzame constructie
 • Open ontwerp en brede inloop voor een hoger koecomfort
 • De melkplekken kunnen naar wens afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden geopend om bijvoorbeeld één koe uit de rij te laten.
Controle van koeien bij het binnengaan van de melkstal vanaf de melkput mogelijk.

De poorten van het Global 90i zij-aan-zij-melksysteem zijn bijzonder breed en geven de koeien voldoende ruimte om de melkplek snel en stressvrij te betreden. Dankzij het geoptimaliseerde ontwerp van de poort worden dieren comfortabel naar hun melkplekken geleid.

De zij-aan-zij-opstelling neemt beperkte ruimte in, er is dus veel capaciteit in een kleine ruimte. Melkstal vanuit meerdere plaatsen in de melkput te bedienen. Van daaruit heeft u volledige controle over de ingangs- en uitgangspoorten.

Het MultiLine-bedieningspaneel beschermt de elektronica en maakt uw werk gemakkelijker

De melkput van het zij-aan-zij-melksysteem Global 90i wordt gedomineerd door het innovatieve MultiLine-bedieningspaneel van GEA: De melkplaatscontroller is handig gemonteerd op ooghoogte en wordt beschermd door een stevige, roestvrij stalen voorkant.

Als onderdeel van GEA’s Total Solutions-strategie is het zij-aan-zijmelksysteem Global 90i compatibel met elke melkbesturingsunit. De afzonderlijke componenten zijn alle met elkaar verbonden via een netwerk, dus u kunt het hele melkproces vanuit elke box besturen.

Dit spaart u tijd en verhoogt de efficiëntie. De koe is verder ideaal gepositioneerd om de melkstellen gemakkelijk te kunnen aansluiten. Nog een belangrijke oplossing is het flexibele frontsegment: deze oefent een lichte druk uit op de schouders van het dier, zodat het in positie blijft. Om te zorgen dat uw werkruimte schoon blijft, heeft de Global 90i een roestvrij stalen mestgoot met afvoer.

Open ontwerp voor stressvrij, comfortabel melken

Speciale koevriendelijke vormgeving van het hekwerk. De open indeling zorgt voor een stressvrije werkomgeving. GEA heeft bewust besloten om een eenvoudig ontwerp te gebruiken voor de melkstallen, die de koeien meer bewegingsvrijheid geeft. Door het flexibele frontsegment kan het systeem de dieren automatisch indexeren zonder verdere stress. De koeien hebben bovendien open zicht naar voren, zodat ze zich niet ingesloten voelen. En een relaxte koe in een comfortabele situatie produceert melk van betere kwaliteit.

Hoge doorstroom en flexibele uitbreidingsmogelijkheden

De innovatieve uitgang aan de voorkant van het zij-aan-zij-melksysteem Global 90i is de sleutel naar een hogere doorvoer:

 • ‘Rapid-Exit’ betekent dat alle dieren de melkstal in een paar seconden kunnen verlaten door de frontsegmenten te openen.
 • Dit betekent dat groepen in heel weinig tijd kunnen worden verwisseld.
 • Elk segment kan ook afzonderlijk en onafhankelijk van de andere segmenten worden geopend, om ook individuele dieren uit de melkstal te kunnen laten.

De combinatie van de uitgang aan de voorzijde, de snelle ingang en vlotte positionering maakt het Global 90i-systeem perfect voor middelgrote tot grote veestapels. De Global 90i kan maximaal 2×50 standen omvatten. En als dat niet voldoende is, kunt u altijd extra modules installeren als aanpassing bij veranderende eisen van uw melkveebedrijf.

U kunt ook kiezen uit een assortiment van verschillende melkstaltypen en zo uw op maat gemaakte melkstal samenstellen. Het zij-aan-zij-melksysteem Global 90i is ook leverbaar in de subway-uitvoering, waarbij gevoelige componenten veilig worden ondergebracht onder de melkput of koestand.

EuroClass 700 FastExit

Melktechnische perfectie

Uw koeien vlot binnen laten lopen, perfect op hun plaats en snel en comfortabel melken?

Dat is wat u met de EuroClass 700 FastExit kunt realiseren! Deze uiterst robuuste snelwissel-melkstal is ontwikkeld vanuit de natuurlijke behoefte van uw dieren. Dit zorgt ervoor dat u maximaal melkrendement behaald met minimale arbeid.

COMFORT VOOR KOE EN VEEHOUDER

De maatvoering van de melkstal is te optimaliseren naar het formaat van uw koeien. De EuroClass 700 FastExit is dan ook een stal waarin zelfs uw vaarzen snel de weg kennen, en zich uiterst gemakkelijk laten melken. • Korte looplijnen
 • Ergonomische werkhouding
 • Veilig voor melker
 • Goede klauwpositionering
GEÏNTEGREERD KABINET

In de EuroClass 700 FastExit heeft u perfect zicht op uw koeien doordat alle techniek weggewerkt is in het strakke RVS kabinet. Ook de RVS mestplaat is in dit kabinet geïntegreerd. In het eenvoudig open te klappen kabinet bevinden zich de voorgemonteerde pulsators en basismodules.

 • Perfect zicht op uw koeien
 • Snel en gemakkelijk te onderhouden
 • Professionele montage
 • Strak en duurzaam design
VRIJDRAGENDE ROBUUSTE CONSTRUCTIE

De volledige constructie steunt op zijn poten bij de muren aan de buitenzijde op de vloer. Hierdoor bevindt er zich geen enkel obstakel in de melkstal.

 • Optimaal uierbereikbaarheid (geen obstakels)
 • Vrij zicht op uw koeien
 • Geen (dragende) muren vereist = goedkoper bouwen
 • Lange levensduur door robuuste constructie
IQ Klauw

De unieke IQ klauw heeft een aparte kamer per kwartier. Doordat het melkstel het vacuüm automatisch afsluit per kwartier wordt er geen valse lucht gezogen

 • Sneller onderhangen: Met twee handen tegelijk
 • Geen kruisbesmetting tussen spenen mogelijk
Counter-balance

De trekkracht van de counterbalance is gelijk aan het gewicht van de slangen. Dit zorgt voor optimale gewichtsverdeling van de klauw en dus het beter uitmelken van de koe. De flexibele slanggeleider maakt het onderhangen voor de melker lichter.

 • Goede slanggeleiding, ongeacht de positie van de koe en melk klauw.
Driehoeks-inlooppoort

Doordat de driehoeks inlooppoort draait in plaats van te schuiven, worden de laatste koeien diervriendelijk op hun plek gezet. Daarbij kunnen de wachtende koeien ook niet bij de koeien in de melkstal, wat zorgt voor minder stress.

Makkelijk te managen

De automatische deursturing zorgt ervoor dat u de in- en uitloop van uw koeien uiterst gemakkelijk kunt managen

 • Arbeidsefficiënt: U hoeft minder hekken te bedienen
 • Management: U kunt als veehouder direct aan de stand van het hek zien of de rij gevuld is