Totaaloplossingen voor melkveehouders

Melkveehouders hebben te kampen met een stijgende vraag naar melk en melkproducten van de steeds meer verstedelijkte wereldbevolking, tegen een achtergrond van hogere kwaliteitseisen, gezondheid van dieren en productienormen. GEA begrijpt deze uitdagingen en wat melkveehouders nodig hebben om hun bedrijf met succes te runnen.

Innovatief melken

Melkveehouders moeten vandaag melk van hoge kwaliteit produceren op een winstgevende manier, ondanks de stijgende kosten voor dierenvoer, energie en land, en ondanks de schommelde melkprijzen. Voor alle activiteiten in het melkveebedrijf is GEA sinds 1926 toonaangevend als leverancier van innovatieve oplossingen voor bedrijven wereldwijd.

Met onze aanpak van totaaloplossingen bieden we alles van het melken en de opslag van melk, (automatische) voersystemen, mestmanagement, stalinrichting, oplossingen voor jongvee en geïntegreerde hulpmiddelen voor (melk)bedrijfsmanagement, evenals verfijnde serviceconcepten.

Van individuele producten tot complete, geïntegreerde melksystemen, onze innovatieve technologie wordt ontwikkeld en geproduceerd volgens de meest recente richtlijnen en gecertificeerde kwaliteitsnormen. Als expert is GEA een betrouwbare partner van melkveehouders over de hele wereld, om te helpen hun toekomst met succes en op een duurzame manier te managen.

Betrouwbare Partner

Doordat GEA een grote speler is in de voedselverwerkingsindustrie staat de hygiëne en kwaliteit bij elk product voorop. Alle voedingstechnologieën van GEA, van standaard installatiesystemen tot op maat gemaakte oplossingen, zijn ontworpen om te voldoen aan optimale hygiënische- en kwaliteitsnormen met een efficiënte en duurzame werking. 

Kennis & product-uitwisseling is standaard binnen het GEA concept. Hierdoor kan de Farm Technologies afdeling gebruik maken van de ontwikkelingen in andere sectoren. Een uitstekend voorbeeld is de techniek gebruikt in de melkrobot van GEA. Dezelfde voorkoeler die bij u thuis gebruikt wordt om de melk te koelen word op grote schaal in fabrieken gebruikt om te koelen.

GEA DairyRobot R9500

De DairyRobot R9500 is ontwikkeld op het managen van de veestapel in alle lactatiestadia. de DairyRobot R9500 is ontwikkeld om het melkproces voor de koe te verbeteren en u te helpen uw tijd optimaal te benutten.

De DairyRobot R9500 is efficiënt ontworpen om koe na koe te verwelkomen en u te helpen elke stap in hun lactatie te beheren, en brengt een nieuw niveau van intelligent melken naar uw bedrijf.

Het melkcentrum wordt in een centraal gebied geplaatst met alle andere functionele zone’s eromheen voor de beste workflows.

Gea DairyMilk m6850 celgetalmonitoring

GEA’s M6850 is het eerste somatische celgetalsysteem ter wereld dat zich op elk kwartier afzonderlijk richt tijdens het hele melkproces. Dit vroege detectiesysteem waarschuwt u bij het allereerste teken.

Dit helpt u om de behandeltijd te minimaliseren, het genezingsproces te waarborgen en de continue productiviteit van uw gezonde veestap te verzekeren.

Geschikt voor de GEA Monobox of DairyProQ, heeft de superieure bewakingstechnologie cruciale voordelen voor ultra-efficiënt dierenmanagement- nu en in de toekomst.

Ook voor conventionele melkstallen worden dezelfde werkgemak eisen gesteld voor koeverkeer tussen de stal en de melkstal. De H-type stal maakt het mogelijk om groepen te managen terwijl het concept de logistiek heel eenvoudig houdt. 

In de hoofdgang kunnen de koeien geleid worden om te worden gemolken, of om naar een andere groep te worden geleid. Dankzij de twee terugloopgangen in de zij-aan-zij-melkstal vindt de selectie plaats op de oversteekplaats tussen de melkstal en stal. Tegenover de melkgroepen is de stal zo ontworpen dat er plaats is voor andere zones.

GEA 24/7 melken met een automatische draaimelkstal

GEA’s DairyProQ melkcarrousel opent baanbrekende productie mogelijkheden voor het melken van veestapels van 500 koeien en meer. Met 28-80 melkstations kunnen per uur ongeveer 120-400 koeien automatisch gemolken worden door maar één bediener, die toezicht houdt op het hele proces.

Het personeel wordt sterker gemotiveerd door hun nieuwe verantwoordelijkheden die om het management van dieren draaien op een aantrekkelijke, moderne werkplek. U profiteert ook van verbeterde handelingen door gestructureerde processen en vaste werktijden.